ZOOM Alternatifi En İyi Görüntülü Görüşme Uygulamaları

WhatsApp Telegram Linkedin Pinterest
ZOOM Alternatifi En İyi Görüntülü Görüşme Uygulamaları
ZOOM Alternatifi En İyi Görüntülü Görüşme Uygulamaları

Zoom, dünyada sıkça kullanılan video konferans uygulamalarının yalnızca biridir. Fakat son zamanlarda Zoom hakkında ortaya çıkan gizlilik ve güvenlik sorunları ile ilgili bir çok olumsuzluk yaşandı. Bundan dolayı sizler için Zoom alternatifi olan en iyi görüntülü görüşme uygulamaları hakkında bir liste hazırladık.

İPhone, iPad ve Mac Cihazlarınız İçin FaceTime

FaceTime, Apple’ın tescilli sesli ve görüntülü arama hizmetidir. İPhone, iPad veya Mac kullanan herkes tarafından kullanılabilir. Bir Apple cihazınız yoksa FaceTime’ı kullanamazsınız.

Bu görüntülü görüşme uygulaması, geniş kullanılabilirliği ve bire bir iletişim veya küçük grup sohbetleri için kullanım kolaylığı sağladığından uzun zamandır bir çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Ancak Apple’ın yaptığı güncellemeler ile uygulama çok gelişti ve şu anda aynı anda 32 kişiye kadar destekleyebiliyor. Fakat FaceTime uygulaması Apple’ın bir hizmeti olup, Android ve Windows cihazları tarafından desteklenmemektedir.

Ayrıca eğer FaceTime uygulamasını cihazınız destekliyorsa video görüşmesinde kullanabileceğiniz birkaç eğlenceli özelliğe de sahip. Bir iPhone X veya daha yeni modelinde Animoji veya Memoji’yi kullanabilir ve kendinizi 3 boyutlu karakterle değiştirebilir veya istediğiniz bir filtreyi uygulayabilirsiniz. Diğer eğlenceli özellikler arasında çıkartmalar, metin ile ilgili etiketler ve şekiller bulunur.

FaceTime’ı kullanmak için iPhone cihazınızda aramak istediğiniz kişiyi bulun veya Mac için FaceTime uygulamasını başlatın. Arama yapmak istediğiniz kişinin bilgileri altında FaceTime seçeneğini göreceksiniz. Ayrıca herhangi bir iMessage grubundan, iPhone veya iPad’deki FaceTime uygulamasında bir grup FaceTime görüşmesi başlatabilirsiniz. Güvenlik konusunda da çok iyi olduğunu söylemeliyiz çünkü tüm FaceTime görüşmeleri uçtan uca şifrelenir.

Skype Ve Skype Meet Now

Skype, Windows 10 ile önceden yüklenmiş olarak geldiğinden FaceTime uygulamasına çok benzer ve en iyi alternatiftir. Ayrıca Microsoft hesabınız ile birlikte de kullanabilirsiniz. Buradaki en büyük farklardan birisi Microsoft’a ait olmasında dolayı yanlızca Windows cihazlarıyla sınırlı olmamasıdır.

Görüntülü, sesli ve yazılı sohbet uygulaması olarak iOS, Android, macOS ve hatta Linux dahil olmak üzere her büyük platformda kullanılabilir. 2019 yılında Skype, maksimum grup çağrısı katılımcısı sayısını 50’ye çıkaran bir güncelleme aldığını duyurdu ve bu özellik uzaktan çalışan bir çok kişinin beklediği bir özellikti.

Fakat Skype sadece sesli ve görüntülü arama uygulaması değildir. Aynı zamanda dosya göndermek veya konumunuzu arkadaşlarınızla paylaşmak için kullanabilirsiniz. Ayrıca, uluslararası numaraları arayabilir (ücretli), sesli mesaj servisi olarak kullanabilir veya çağrılarınızı yönlendirmek için de Skype uygulamasını tercih edebilirsiniz.

Skype, 2018 yılından bu yana özel sohbetlerde uçtan uca şifreleme ile güvenliği üst düzeye çıkarmayı başardı. Bu özelliği kullanmak için özel sohbet ile görüşme yapmanız gerekiyor.

Eğer Skype veya Microsoft’a kayıt olmak istemiyorsanız bile kullanabileceğiniz Skype Meet Now . Eğer Microsoft Edge veya Google Chrome kullanıyorsanız web üzerinden kullanabilirsiniz. Skype Meet Now için indirme, kayıt veya hiç bir şey gerekmez. Hızlı ve çabuk olması gereken toplantılarınız için idealdir.

Google Duo

Google Duo, Android ve iOS için görüntülü arama uygulamasıdır. Ayrıca bilgisayarınız için masaüstü uygulaması da mevcuttur. Tek bir çağrıda aynı anda en fazla sekiz kişi aynı görüşmeye katılabilir fakat bu da yakın arkadaşlarınız ve ailenizle iletişim halinde olmanız için yeterlidir.

Duo görüntülü görüşme uygulamasını benzersiz kılan en iyi özelliklerden biriside çağrı kalitesidir. Google Play Store ‘de bulunan açıklamada bu durumu en kaliteli görüntülü arama uygulaması olarak tanımlıyor. Eğer iyi bir internet bağlantınız varsa ve görüntü kalitesi kötü uygulamalardan bıktıysanız, o zaman Duo tam size göre. Fakat şunu hatırlatmalıyım ki görüntü kalitesi sizin internet hızınız ve kameranızın kalitesine göre değişkenlik gösterecektir.

Ayrıca uygulamayı videolu mesajlar atmak içinde kullanabilirsiniz. Güvenlik konusuna gelirsek eğer Google, sizin güvenliğinizi düşünerek görüşmelerde uçtan uca şifreleme kullanılıyor. Bu sayede görüşmelerinizi güvenle yapabiliyorsunuz.

Jitsi Meet

Jitsi uygulaması ücretsiz ve açık kaynaklı bir video konferans uygulamasıdır. Şirket, kullandığı teknolojiyi birinci sınıf kurumsal ürünlerinde kullanıyor. Kendi sunucunuza indirip kurabilir veya alternatif olarak Jitsi Meet olarak bilinen sürümü kullanabilirsiniz.

Bu hizmeti tarayıcınız üzerinden veya iOS ve Android için mobil uygulaması ile kullanabilirsiniz. Uygulamanın çok fazla özelliği vardır ve bir çağrıda sahip katılımcı sayısı teorik olarak sınırsızdır. Yani istediğiniz kadar katılımcı toplantınıza veya toplu görüşmenize ortak olabilir.

Grup görüntülü aramalarına ek olarak Jitsi, ekran paylaşımını, YouTube’da canlı yayın akışı yapmanızı, telefonla arama alabilme veya yapma özelliğini ve YouTube videolarını tüm grup ile paylaşma özellikleri de vardır. Ayrıca Jitsi’yi Slack ile entegre edebilirsiniz ve bu sayede ekibinizle veya müşterilerinizle iletişim kurmak için kullanabilirsiniz.

Fakat güvenlik konusunda, Jitsi uçtan uca tam şifrelemeyi desteklemiyor. Zoom gibi, sunucuya gönderilen video da diğer katılımcılara aktarıldığında şifrelenir, şifresi çözülür ve ardından yeniden şifrelenir. Bu durumda görüşmeleriniz sunucuya gittiğinde görüntülenebileceği anlamına geliyor ama Jitsi’yi kendi sunucunuza kurarsanız eğer bu tür bir güvenlik sorunu ile karşılaşmayacaksınız.

Google Hangouts

Google, G Suite işletme odaklı araçlarının bir parçası olarak Hangouts Meet sizlere sunuyor. Eğer yeterli bir bütçeniz varsa kullanabileceğiniz çok iyi bir video konferans çözümüdür. Bununla birlikte geri kalanımız için Google Hangouts’un klasik sürümü kullanılabilirsiniz ve şunu da belirtmeliyim ki klasik sürümü maksimum 10 kişiye kadar destekliyor.

Hangouts, Web, Android ve iOS için özel uygulamalar aracılığıyla kullanılabilir. Eğer görüntülü görüşme için kullanmayacaksanız, Hangouts’u temel bir sohbet uygulaması gibi en fazla 150 arkadaşınızla sohbet etmek için anlık mesajlaşma aracı olarak da kullanabilirsiniz. Ayrıca arama yapmak, SMS göndermek ve sesli mesaj servislerine erişmek için Google Voice hesabınızı da bağlayabilirsiniz. Fotoğraflarınızı ve videolarınızı, çıkartmaları, GIF’leri veya konumunuzu Google Haritalar üzerinden arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Hangouts uygulamasında FaceTime ve Google’ın diğer görüntülü sohbet servisi olan Duo gibi uçtan uca şifreleme özelliği yoktur. Hangouts, cihazınızla Google’ın sunucuları arasındaki videoları ve mesajları şifreler ancak bu veriler sunucuya ulaştıklarında bu şifreleme bir işe yaramaz. Bu durumda konuşmalarınızı ve video görüşmelerinizi alıcı dışındaki birisinin görmesinin mümkün olduğu anlamına gelir.

Slack

İş arkadaşlarınızla iletişimde kalmak için Slack ‘i zaten kullanıyorsanız, sesli ve görüntülü görüşmeler yapmak için de kullanabilirsiniz. Standart plan veya daha yüksek paketleri satın alırsanız eğer 15 kişiye kadar görüntülü görüşme yapabilirsiniz.

Slack’i arkadaşlarınızla, ailenizle veya daha küçük bir iş grupları ile iletişimde kalmak için kullanmak istiyorsanız eğer ücretsiz sürümünü kullanabilirsiniz. Fakat Slack’ın ücretsiz sürümünde yalnızca bire bir video ve sesli arama yapabilirsiniz. Ücretsiz sürümünün sınırlı ve üst paketlere göre çok daha özelliğe sahip fakat denemeniz için idealdir.

Slack’ı neredeyse aklınıza gelen tüm platformlarda kullanabilirsiniz. Web, Windows, Mac veya Linux için kullanabilir veya Android ve iOS için mobil uygulamalar aracılığıyla kullanabilirsiniz. Fakat grup çağrıları için 15 kişiden daha fazla kapasiteye sahip uygulamaya ihtiyacınız varsa eğer Hangouts ve Jitsi gibi diğer görüntülü sohbet uygulamalarını tercih edebilirsiniz.

Diğer birçok görüntülü görüşme hizmet gibi Slack uygulamasında da uçtan uca şifreleme kullanılmaz. Bunun yerine, veriler sunucuya gönderilirken ve sunucuda saklanırken şifrelenir. Slack daha önce bu durum çok daha işlevsel ve güvenli olduğunu açıklamıştı.

Microsoft Teams

Teams , Microsoft’un Slack uygulamasına karşı çıkartmış olduğu rakibidir ve ücretsiz olarak sunduğu versiyonun çok cezbedici olduğunu söylemeliyim. Ücretsiz hesabınıza sınırsız sayıda kişiyi davet edebilir ve bu kişiler ile toplantı yapabilirsiniz.

Microsoft, Teams platformunun sınırlamaları henüz yok fakat en büyük engeli çevrimiçi toplantılar planlama özelliği gibi görünüyor. Hangi sürümü kullanırsanız kullanın ücretsiz olsun ya da olmasın, Microsoft Teams kimin bağlı olduğuna bakılmaksızın aynı anda yalnızca dört adet video akışı görüntüler.

Teams platform üzerinden ekran paylaşımı, Word, Excel ve PowerPoint’in web sürümleri ve ücretsiz hesaplar için 10 GB dosya paylaşım alanı (hesap başına maksimum 2 GB ek boyutuyla) dahil olmak üzere bir çok özellik sunuyor. Toplantı kaydı veya 10.000 kişiye kadar izleyiciler için düzenleyeceğiniz çevrimiçi etkinlikler gibi bazı özellikleri kullanmak isterseniz eğer o zaman ücretli olarak hesabınızı yükseltmeniz gerekecektir.

Microsoft Teams uygulaması da uçtan uca şifreleme kullanmaz, ancak Microsoft’un yapmış olduğu açıklamaya göre verilerin gönderilmesinde ve veriler sunucuda beklerken şifrelenir.

Discord

Discord , Slack uygulamasına benzer fakat daha çok arkadaşlarınız ile görüşmeniz veya oyun toplulukların buluştuğu bir ortam gibi düşünebilirsiniz. Yani oyuncuların ilgisini çeken bir uygulama. Discord ayrıca 10 kişiye kadar özel video görüşmelerini de destekler. Bu durum herhangi bir ek yazılım kullanmadan Discord üzerinden zaten sohbet ettiğiniz kişilerle bağlantı kurmak için idealdir.

Ayrıca Discord üzerinden insanların gerçek zamanlı olarak sesli iletişim kurmanıza ve yazı ile iletişime de izin verir. Discord’u bir web tarayıcısı, Mac veya Windows uygulamaları veya Android ve iOS için mobil uygulamalar aracılığıyla kullanabilirsiniz.

Discord’u kullanmak ücretsizdir. Fakat isteğe bağlı olarak ayda 66.89 TL ücret ile Nitro versiyonuna yükseltebilirsiniz. Fakat sesli ve sınırlı görüntülü arama özelliklerini kullanmak istiyorsanız eğer herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur.

Genel görüşmeleriniz için Discord sizin için çok idealdir. Ayrıca Discord’u kullanması da aşırı kolaydır.

Snap Camera

Snap Camera diğerlerinden daha özel bir görüntülü görüşme uygulaması değil fakat size farklı bir deneyim yaşatacak bir görüntülü görüşme uygulamasıdır. Adından da anlaşılacağı üzere Snap Camera, Snapchat’in görüntülü görüşme uygulamasıdır. Bu sayede Snapchat’in eğlenceli filtrelerini video aramalarında kullanmanıza izin veriyor.

Uygulamayı Windows veya Mac bilgisayarınıza yükledikten sonra Skype, Google Hangouts, Google Meet ve elbette Zoom üzerinde Snapchat filtrelerini kullanabilirsiniz. Uygulama içerisinde bulunan mevcut filtrelere ek olarak kendi filtrenizi’de oluşturabilirsiniz.

İş sohbetleriniz sıkıcı hale geliyorsa veya sanal ortamdaki bir buluşmayı renklendirmek istiyorsanız veya kendi kendinize evdeyken biraz eğlenmek istiyorsanız, Snap Camera uygulamasını deneyebilirsiniz. Ayrıca tamamen ücretsizdir.

WhatsApp Telegram Linkedin Pinterest
Ben Enes, makine mühendisliğinden mezunum. Teknolojiyi yakından takip ediyor ve kendimi her gün geliştirmeye devam ediyorum. Sahip olduğum tecrübeleri, takip ettiğim teknoloji haberlerini ve size yararlı olabilecek bilgileri paylaşacağım.